خرداد.28

کنسول بازی Video Game Consoles | تاریخچه و تصاویر

کنسول بازی Video Game Consoles

کنسول های بازی ویدئویی و یا Video Game Consoles به نوعی از وسایل الکترونیکی کامپیوتری جهت سرگرمی، بازی و تفریحای بصری بصورت فردی و یا گروهی برای تمام رده های سنی گفته می شود.

کنسول های بازی ویدئویی Playstation Xbox Nintendo Generations
کنسول های بازی ویدئویی Playstation Xbox Nintendo Generations

انواع Video Game Consoles

در حالات و دسته بندی های مختلفی می توان کنسول های بازی را دسته بندی کرد ولی یکی از رایج و عمومی ترین حالات تفکیک Consoles بر اساس کاربرد و محیط مورد استفاده آنها می باشد.

  • کنسول های بازی خانگی که برای استفاده در مکان ثابت و پخش بر روی نمایشگر مانند تلوزیون و انواع ویدئو پروژکتور مناسب می باشند مانند Sony Playstation / Microsoft XBox
  • کنسول های بازی سیار (دستی) شامل دستگاه بازی ویدئو با قابلیت استفاده سیار و همراه با نمایشگر مانند Sony PSP
  • کنسول های بازی دو منظوره که در حال حاضر فقط کمپانی Ninetendo دارای چنین محصولاتی است.
انواع Video Game Consoles و بازی های ویدئویی مانند پلی استیشن، ایکس باکس، سگا و نینتندو
انواع Video Game Consoles

 

نسل های کنسول بازی

اولین بازی های ویدئویی (Video Game Consoles) در اوایل دهه 60 میلادی با استفاده از ارتباط چند کامپیوتر بزرگ بوجود آمد ولی در سال 1966 اولین کنسول بازی با نام مستعار  “جعبه قهوه ای” با قابلیت تعویض و انتهاب نوع گیم ها شروعی در بازی های ویدئویی بود که به تعداد زیادی از تولید کنندگان تلویزین نیز نمایش داده شد.

نسل های کنسول بازی سونی Playstation / ایکس باکس / نینتندو / Commodore / سگا
نسل های کنسول بازی
  • نسل اول: کمپانی آمریکایی مگناواکس در سال 1972 با تولید Magnavox Odyssey اولین کنسول بازی خانگی فاقد CPU و با ساختار الکترونیکی نسبتا ساده با سیستم قطع و وصل برای بازی های محدودی جهت نمایش بر روی تلوزیون خانگی ابداع و معرفی نمود تا در نهایت در First Generation به رکورد فروش 100.000 عددی از آن محصول دست یافت  و این نسل اول کنسول های بازی ویدئویی بود.

    نسل اول کنسول های بازی ویدئویی  Magnavox Odyssey
    نسل اول کنسول های بازی ویدئویی  Magnavox Odyssey
  • نسل دوم: کمپانی Fairchild با ارائه VES Console در سال 1976 پایه گذار نسل دوم دستگاه های بازی ویدئو شد که دارای پردازشگر و حافظه جهت ذخیره بازی ها بود. در این دوره دو کنسول بازی معروف RCA Studio II و Atari 2600 از تولیدات محبوب بازی بشمار می آمدند.

    کنسول بازی VES Console in Second Video Game Generation
    VES Console in Second Video Game Generation
  • نسل سوم کنسول های بازی در سال 1983 با عرضه دستگاه با نام کامپیوتر خانوادگی و یا (Famicom) تحولی در ارائه بازی با کیفیت تصویر بالا تر و دامنه رنگ بیشتر بوجود آورد سیستم سرگرمی های ویدئویی نینتندو کنسول خود را با عنوان NES با امکان تعویض کارتریج بازی در بخش جلویی به آمریکا صادر و از محبوبیت خوبی نیز برخوردار شد که بازی ماریو  (Super Mario) با استقبال جهانی در تاریخ این کمپانی به عنوان نماد این شرکت درامد. دستگاه Atari Xegs و Sega Master System  از جمله سایر Gaming Consoles  های نسل سوم و رقیبی برای آتاری بودند.

    نسل سوم کنسول های بازی ویدئویی Third generation
    نسل سوم کنسول های بازی ویدئویی Third generation
  • نسل چهارم کنسول های بازی ویدئویی با تولید دستگاه PC Engine توسط کمپانی ژاپنی NEC در سال 1987 بوجود آمد. کمپانی SEGA نیز با تولید کنسول بازی Mega Drive و شرکت نینتندو با کنسول Super Famicom  در این دوره پیشتاز بودند تا جایی که در میانه دوران با پیدایش دیسک های فشرده CD دو کمپانی سگا و نینتندو اقدام به استفاده از لوح فشرده برای ذخیره بازی های ویدئویی نمودند. لازم به ذکر است اولین کسنول های بازی دستی و سیار دارای نمایشگر مستقل بر روی خود در این نسب وارد بازار شد که از شاخص ترین آنها می توان به Game Boy محصول کمپانی Nintendo  در آوریل 1989 اشاره نمود که از نمایشگر  Monochrome  جهت نمایش بازی بهره می برد. کمپانی آتاری نیز بی کار ننشست و اقدام به عرضه Atari Lynx Handheld  در رقابت با نینتندو نمود.

    کنسول های بازی ویدئویی Fourth generation SEGA Mega Drive
    کنسول های بازی ویدئویی Fourth generation SEGA Mega Drive
  • نسل پنجم را با نام دوره 3D، 64bit، 32Bit نیز می نامد. دوره تقابل کامپیوتر های خانگی و  کنسول های بازی بود چراکه روند استفاده از رایانه های خانگی برای استفاده در بازی ویدئویی رو به افزایش بود. از شاخص ترین مدل های Gaming Console در ابتدای نسل 5 می توان به Playstation محصول سونی و Amiga CD32 محصول سال 1993 کمپانی Commodore و 3DO از تولیدات پاناسونیک  اشاره نمود. FM Towns Marty ,Atari Jaguar,  Nintendo 64. بیشترین رویایی کارتریج و لوح فشرده در این نسل به وقوع پیوست. رکورد دار فروش کنسول بازی در این دوره نینتندو، سگا و پلی استیشن بود.

    کنسول بازی Amiga CD32 Fifth Generation
    کنسول بازی Amiga CD32 Fifth Generation
  • نسل ششم را می توان با تغییر لوح فشرده CD به DVD و افزایش چشمگیر کیفیت در کنار قابلیت های سخت افزاری جدید برای پردازش و ذخیره بازی های ویدئویی از مهم ترین تحولات این دوره دانست. محصول سگا با نام Sega’s Dreamcast اولین تولید Sixth generation در سال 1998 و سونی با مدل Playstation 2  در سال 2000 همچنین نینتندو با مدل GameCube  از بنیان گذاران نسل ششم کمسول های بازی بودند. پس از سال شنیدن نام برند های تکراری یک کمپانی آمریکایی نام آشنا اولین کنسول بازی خود را در این دوره با نام Microsoft’s Xbox عرضه نمود که از استفبال بالایی نیز برخوردار گشت. در سری کنسول های دستی نیز مدل Game Boy Advance و N-Gage حضور پر رنگی داشتند.

    کنسول بازی Sixth generation Video Game Console by Sony Playstation 2
    Sixth generation Video Game Console by Sony Playstation 2
  • نسل هفتم نیز انقلابی دیگر بود و آن اهمیت تکنولوژی های سرگرمی ویدئویی که تا 25% از محاسبات فن آوری جهانی و IT را بخود اختصاص داد. فراگیر شدن کنسول های بازی در Seventh generation به سطح جدیدی رسید و تغییر نگهداری بازی های ویدئویی از لوح فشرده DVD به Blue-Ray در کنسول Playstation 3 همچنین HD DVD در Xbox 360 با استفاده از دی وی دی رم اکسترنال مقدور شد. مایکروسافت با عرضه ایکس باکس 360 در آمریکا از سال 2005 و پلی استیشن 3 در سال 2006 در ژاپن از بنیان گذاران نسب هفتم بودند. PS3 اولین دستگاه بازی ویدئویی محصول Sony بود که از درگاه HDMI و کیفیت فول اچ دی همچنین امکان اتصال 7 دسته بازی (Controller) از طریق بلوتوث بهره می برد. در طول دوران نسل 7 کنسول های بازی پلی استیشن سه از 7 مدل رونمایی کرد که دارای طراحی و مشخصات متفاوتی به ویژه در حافظه داخلی HDD با ظرفیت 20GB الی 320GB بودند. در میان اوج گیری ایکس باکس و پلی استیشن کمپانی نینتندو با عرضه محصول Wii در سال 2006 با دسته کنترل بازی متفاوت در بازار جایگاه خوبی بدست آورد. Nintendo Wii فاقد حافظه HDD و  امکان خواندن Disk بود ولی از یک فلش مموری داخلی با ظرفیت 512MB و امکان اتصال کارت حافظه SD برخوردار بود. در یخش کنسول های بازی ویدئویی سیار و دستی دو مدل PlayStation Portable و Nintendo DS موفق به بیشترین فروش در این دوره شدند.

    Seventh generation Video Gaming Console with Sony PS3 and Xbox360 کنسول بازی نسل هفت
    Seventh generation Video Gaming Console with Sony PS3 and Xbox360 کنسول بازی نسل هفت
  • نسل هشتم  و یا به عبارتی Eighth Generation در کنار پیشرفت های مهم و چشم گیر کنسول ها در این دوره تمرکز بر ارتباط بیشتر با سایر وسایل الکترونیکی ویدئویی و همچنین تجهیزات جانبی مکمل کنسول با قابلیت های بسیار بالا همچون عینک های واقعیت مجازی تنها بخشی از پیشرفت های Video Game Consoles در نسل هشتم می باشد. Playstation 4 با اضافه کردن دکمه Share جهت اشتراک گذاری بخش های از بازی با دیگران از اهمیت چنین تغییراتی رونمایی کرد. مایکروسافت نیز با رونمایی از Xbox One در سال 2013 یکی دیگر از دستگاه های بازی ویدئویی مدرن را به جهان معرفی نمود.

    کنسول بازی Eighth generation of Video Consoles by Xbox One and Sony Playstation 4
    Eighth generation of Video Consoles by Xbox One and Sony Playstation 4

 

جمع بندی:

در هر نسل از کنسول های ویدئویی طی چند دهه گذشته تغییری در بخش سخت افزاری صورت گرفته که به تبع آن افزاش سرعت پردازش اطلاعات و بهبود گرافیک، تنوع رنگ، قابلیت های جانبی و کیفیت بازی را به همراه داشته است.  رقابت در میان غول های تکنولوژی همچون Sony, Microsoft , Nintendo و توصعه دهندگان بخش سرگرمی های ویدئویی باعث پیشرفت بدون محدودیت این صنعت بزرگ شده است.

 

فروشگاه کالا 100، عرضه کننده کنسول های بازی در ایران

 

 

 

 

شما هم ممکن است بپسندید