اسفند.04

ویروس کرونا | اطلاعات مهم پیشگیری و درمان

ویروس کرونا، پیشگیری از کرونا، ماسک کرونا، راه های ابتلا به ویروس کرونا، کرونا در ایران

کرونا ویروس، پیشگیری و درمان کرونا، ویروس کرونا و راه های انتقال، قرنطینه خانگی، پیشگیری از بیماری کرونا، بهداشت فردی در خصوص کرونا، ماسک ضد کرونا و سایر عناوین مرتبط بخش هایی از اطلاعات مفید و حیاتی در مورد ویروس کرونا می باشد که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

نکته: این مقاله پس از گرد آوری چند روزه اطلاعات منتشر شده در اینترنت تنظیم شده است.

ویروس کرونا چیست؟

ویروس کرونا که با نام CoV شناخته و  با عبارت کامل COVID-19 نامیده می شود که برای اولین بار از کشور چین و شهر Wuhan  در سطح جهانی و به سرعت شیوع پیدا کرد. این ویروس جدید نیست و از خانواده ای از ویروس هایی می باشد که از سرما خوردگی تا عامل بیماری سارس را شامل می گردد که در سطحی متمایز و جدید شیوع پیدا کرده است.

پیدایش  CoronaVirus به ماه دسامبر سال 2019 و شهر ووهان چین باز می گردد، جایی که طبق تحقیقات به عمل آمده احتمالا منشاء حیوانی و احتمالا از خفاش بوده است. کرونا می تواند در بسیاری حیوانات مانند گربه وارد و به سایر حیوانات و همچنین انسان منتقل گردد که بیشتر عضو مورد هدف این ویروس ریه و عفونت این بخش از بدن است.

با توجه به گزارشات و اسناد دولت چین تا پیش از گسترش عمومی ویروس کرونا از وجود آن مطلع بوده است تا جایی که اولین پزشک کاشف این ویروس را به جرم تشویش اذهان عمومی بازداشت نمود که در نهایت این پزشک بر اثر ابتلا به همین بیماری درگذشت!

علی رقم نسبت پایین حدود 3 درصدی مرگ مبتلایان به این ویروس بحث نگران کننده سرعت شیوع آن است که سازمان بهداشت جهانی را نسبت به واکنش و هشدار برای آن واداشت و از تمام افراد درخواست دقت در حفظ بهداشت فردی و عمومی با رعایت اصول مشخص کرده است.

 

چه کسانی در خطر جدی و مرگ از طریق ابتلا به CoronaVirus  هستند؟

با توجه به آمار و تحقیقات افراد بالای 60 سال و یا درای بیماری هایی همچون دیابت و یا ریوی، مشکلات قلبی، فشار خون بالا بیشترین صدمه از ویروس را خواهند دید و از طرفی کودکان زیر 6 سال کمترین ابتلا و تاثیر را داشته اند که علت آن هنوز مشخص نشده است.

طبق آمار خطر مرگ برای مردان بیش از زنان است. جدید ترین آمار مرگ برای مردان 2.8 درصد و زن ها 1.7 درصد از مبتلایان بوده است.

 

راه های انتقال ویروس کرونا و پیشگیری از آن چیست؟

از جمله راه های انتقال ویروس کرونا ارتباط  نزدیک فرد مبتلا به سایرین خصوصا زمان عطسه و سرفه که قطرات آب و رطوبت به فضا پرتاب می شود وارد مجاری تنفسی سایرین گردد.

یکی دیگر از راه های انتقال ویروس از طریق چشم، دهان و بینی می باشد لذا جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا می بایست از تماس مستقیم با سایرین و همچنین با اشیایی همچون دستگیره درب ادارات و مکان های عمومی، دکمه های دستگاه خودپرداز و کارتخوان و دست دادن خودداری نمود.

شستشوی مداوم  دست به مدت حداقل 20 ثانیه و کاهش قرار گیری در مجاورت افراد مشکوک به بیماری و همچنین کاهش عبور و مرور در مکان های عمومی همچون، مترو، اتوبوس و تاکسی  نیز بسیار مهم است.

استفاده از ماسک های استاندارد نیز بسیار مهم بوده تا از نفوذ آسان و مستقیم ذرات آلوده به ویروس به مجاری تنفسی جلوگیری شود و همچنین استفاده از دستکش. یادآور می شویم در زمان استفاده از دستکش و لمس اشیاء به هیچ عنوان ماسک را لمس نکرده و پس از استفاده از ماسک نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

نوشیدن مداوم مایعات و آب که باعث مرطوب نگه داشتن دائم گلو شود یکی از راهکار های کاهش احتمال نفوذ و جذب COVID-19 در مجاری گلو است.

پخت کامل غذا پیش از سرو و عدم استفاده از گوشت خام و نیم پز بخش مهم دیگری از پیشگیری است.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا در ایران
راه های پیشگیری از ویروس کرونا

قرنطینه خانگی

یکی از راه های پیشگیری انفرادی و اولیه برای کاهش احتمال آلودگی به ویروس کرونا اصطلاحا قرنطینه خانگی و رعایت اصول ساده ولی دقیق می باشد.

همه ما در طول زندگی به انجام امور روزمره عادت داریم، به عنوان مثال: سلام و احوال پرسی و یا دست دادن، رو بوسی، سینما، بازار، خرید نیاز های روزانه برای پخت و پز مانند نان، سبزی و خرید از سوپرمارکت، استفاده از دستگاه کارت خوان برای پرداخت در فروشگاه ها، لمس نازل سوخت در پمپ بنزین و استفاده از کارت سوخت به همراه زدن رمز، بستن بند کفش، دست زدن به دستگیره درب خودرو، لمس دستگیره در اتوبوس، لمس نرده در راه پله، استفاده مکرر از گوشی موبایل و گذاشتن تلفن همراه بر روی سطوح مختلف، استفاده از کیف پول و لمس مکرر آن در هر بار استفاده از کارت های شناسایی و یا کارت های اعتباری و بسیاری موارد دیگر که هر فرد با توجه به نوع زندگی و فعالیت خود با آن مواجه است.

حال نکته بسیار مهم محدود کردن چنین فعالیت هایی در سطح نیاز های بسیار مهم و دفعات اجباری با نهایت دقت در کنار حفظ ایمنی و اصول مشخص است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

بیش از هر چیز با توجه به عنوان این بخش که قرنطینه خانگی است باید تا جای امکان فعالیت های خارج از منزل و حضور در اجتماع مانند جلسات غیر ضروری کاری و مهمانی را محدود نمود و در صورت اجبار و ضرورت برای خروج از منزل مطابق روش هایی که پیش تر به آنها اشاره شد از وسایل ایمنی در دسترس مانند ماسک و دستکش با حفظ فاصله از سایرین  استفاده نمود.

 

روش های خروج از منزل و خرید های ضروری

نکته مهم: یادآور می شویم  حتما حتما در تمام مدت خروج از منزل با خود اسپری ضد عفونی همراه داشته باشید و لحظه به لحظه تماس با محیط بیرون و اشیا خارج از منزل نسبت به اسپری کردن بخشی از بدن (یا وسایل همراه مانند کارت بانکی / گوشی موبایل) که در تماس یا اشیا و یا افراد بوده است اقدام نمایید.

برای خرید به ویژه نان از کیسه ای که  از منزل به همراه دارید و از عدم آلودگی و بهداشت آن اطمینان کامل دارید برای حمل نان استفاده نموده و بعد از وارد کردن آن به منزل حتما در فریزر در دمای زیر صفر به مدت چند ساعت نگهداری کنید و قبل از خارج نمودن نان از یخچال (فریزر) برای استفاده حتما دست ها مجددا شسته و نان نیز حرارت داده شود تا اگر ویروس و هر گونه باکتری قبل و یا بعد از ورود به منزل و حتی خروج از فریزر بر روی نان باشد از بین رود. روش فوق برای گوشت نیز صدق میکند.

در میوه فروشی و یا سوپر مارکت افرادی که میوه ها و یا اجناس را در بخش مربوطه مانند قرار داده اند در صورت وجود بیماری و یا ویروس بر روی دستشان امکان انتقال آن به اقلام خریداری شده و منزلتان وجود دارد بنابراین پس از ورود میوه به منزل تا جای امکان از برخورد میوه به محیط داخل منزل و بدن حتی لباس خود جلوگیری و در اولین فرصت نسبت به شستشوی آنها اقدام نمایید. همچنین یقینا کیسه پلاستیک میوه ها نیز آلوده است که باید آن موارد نیز به سطل ذباله منتقل و درب سطح حتما بسته باشد.

در زمان خرید تا جای ممکن بدون وسایل اضافی مانند کیف و تلفن موبایل وارد محیط فروشگاهی شوید تا کنترل بیشتری بر اشیا همراه خود داشته باشید و تمرکز بر عدم برخورد ناخواسته با محیط افزایش یابد.

قبل از استفاده از کارت بانکی برای خرید یک کیسه آغشته به الکل به همراه داشته باشید که پس از استفاده از کارت آن را داخل کیسه انداخته و هنگام ورود به منزل و لمس دستگیره درب دستکش های استفاده شده و هر چیزی که نیاز به ورود به منزل ندارد را در سطل زباله ای که از پیش جلوی درب منزل قرار داده شده انداخته و پس از آن کیسه داخل سطل را محکم گره بزنید.

ماسک ضد کرونا

پیش از هر چیز در خصوص ماسک های معمولی با عنوان ماسک ضد کرونا نیاز به این توضیح می باشد که یک ماسک پارچه ای معمولی قادر به جلوگیری 100% از نفوذ ویروس و ذرات آلوده به بدن فرد نیست و خرید ماسک هایی با چنین تبلیغاتی به چند برابر قیمت منطقی نمی باشد. اولویت کاهش تماس با افراد و حفظ فاصله می باشد.

یکی از کاربرد های ماسک جدا از بحث جلوگیری از نفوذ ویروس به مجاری تنفسی فرد سالم عدم خروج و پرتاب ذرات  و قطرات آب دهان و ترشحات در زمان بازدم و یا صحبت یا عطسه و سرفه فرد مبتلا می باشد و استفاده از Mask صرفا برای افراد سالم نیست بلکه افراد مبتلا نیز موظف به استفاده ار ماسک هستند. لذا شدیدا توصیه میگردد تمامی افراد تا زمان اعلام مراکز و مراجع رسمی بهداشتی مبنی بر پایان دوره احتیاط و  عدم نیاز به استفاده ای پوشش محافظ تنفسی و رفع کامل ویروس در سطح جامعه از ماسک با کیفیت و تایید شده توسط سازمان های ذیصلاح استفاده کنند و فریب دلالان بازار سیاه فروش ماسک را نخورده و با پیگیری اخبار از منابع خبری موثق از زمان و مکان توزیع ماسک در زمان کمبود این کالا در بازار مطلع گردند.

 

علائم ابتلا به ویروس کرونا

پیش از هر چیز لازم به ذکر است دوره نهفته و زمان نمایان شدن بیماری حدود 14 روز است و در ابتدا علائمی مانند سرما خوردگی مانند آبریزش بینی و گلو درد در میان مبتلایان به  COVID-19 وجود دارد که در ادامه تاثیر ویروس بدن درد شدید همراه با تب و همچنین اختلالات تنفسی و ذات الریه نیز بروز خواهد کرد که در صورت وجود ضعف سیستم ایمنی نیاز حتمی به مراقبت های پزشکی توصیه می گردد.

سرفه خشک نیز یکی از علائم شایع این بیماری محسوب می شود.

در صورت احساس بیماری و تب نسبت به  بررسی دقیق تر حتما به پزشک مراجعه نمایید زیرا تشخیص زود هنگام بر کاهش روند پیشرفت و درمان آن تاثیر زیادی دارد.

نکته: تب از وجوه تشابه با  آنفولانزا و کرونا است ولی نکته متفاوت درجه تب می باشد که در آنفولانزا  بیش از 40 و در کرونا قالبا کمتر از 40 درجه سانتیگراد است.

 

آیا راه درمانی برای کرونا وجود دارد؟

تا این لحظه واکسن و راه درمان قطعی برای CoronaVirus در دسترس نبوده ولی بنا به گزارشات برخی دارو های مربوط به بیماری HIV و ابولا بر کرونا ویروس موثر هستند.

و بهترین پیشنهاد پزشکان و محققان افزایش و بالا بردن توان و سیستم دفاعی بدن با استفاده از ویتامین ها و داروهای تقویتی تجویز شده توسط پزشک در کنار استراحت می باشد.

 

ختم کلام:

عدم امکان دیدن ویروس و یا باکتری به معنی عدم وجود آن نیست. ویروس COVID-19 می تواند در بسیاری باعث علائمی جزئی مانند یک سرما خوردگی خفیف و یا در برخی (کمتر از 3%) باعث مشکلات بسیار حاد از جمله اختلالات تنفسی و مرگ شود. بنابراین احتیاط کامل شرط عقل است!

 

استفاده از مطالب فوق در صورت درج منبع ( Kala100.ir ) بلامانع است.

 

 

 

 

 

 

 

شما هم ممکن است بپسندید