تماس فوری با پشتیبانی و مشاوره خرید از طریق اینستاگرام
ماشین کنترلی | اطلاعات مهم، خرید، تصاویر، لیست قیمت و مشخصات RC Cars
ماشین کنترلی و یا به عبارتی <RC CAR> دارای دسته بندی و تنوع زیادی می باشد. ماشین کنترلی بنزینی ، ماشین کنترلی شارژی ، ماشین آرسی نیترو ، ماشین کنترلی آفرود و ماشین RC از جمله اسامی رایج و پر کاربرد در رابطه با این سبک وسایل زمینی کنترل از راه دور هستند.
دسته بندی ماشین کنترلی
دسته بندی ماشین کنترلی به دو روش معمول امکان پذیر است:
- بر اساس پیشرانه (موتور محرکه)
- بر اساس ساختار و طراحی (کاربرد)
تقسیم بندی بر اساس پیشرانه
ماشین های رادیو کنترل از راه دور خصوصا مدل های حرفه ای که با نام ماشین آرسی نیز شناخته می شوند از بابت موتور و نیروی محرکه به شرح زیر دارای دسته بندی می باشند:
- ماشین کنترلی سوختی
- ماشین آرسی بنزینی
- ماشین آرسی نیترو
- ماشین کنترلی الکتریکی
- ماشین آرسی الکتریکی موتور براش
- ماشین آرسی الکتریکی موتور براشلس
همان گونه که در دسته بندی بالا مشاهده کردید ماشین های رادیو کنترلی حرفه ای سوختی خود دارای دو زیر مجموعه بنزینی و نیترو و ماشین های الکتریکی شامل مدل های موتور براش و براشلس هستند که در ادامه توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.
انواع ماشین کنترلی سوختی
در این دسته بندی نیروی محرکه RC CAR از موتور درون سوز تامین می شود که بسته به طراحی انجین از سوخت بنزین و یا نیترو برای تولید انرژی استفاده می شود و شامل دو سبک ماشین کنترلی بنزینی و ماشین کنترلی نیترو می باشد.
ماشین کنترلی بنزینی
لازم به ذکر است میانگین ابعاد و سایز موتور بنزین سوز بزرگتر از مدل های نیترو است که در نتیجه میانگین سایز آرسی کار بنزینی نیز بزرگ تر می باشد و این امر مربوط به ساختار موتور نیترو است چراکه حجم سیلندر انجین نیترو به علت عدم نیاز سوخت نیترو به نسبت بالای هوا کوچک است و در انجین بنزینی برای احتراق نیاز به هوای بیشتر و در نتیجه سیلندر بزرگ تر می باشد.
ماشین کنترلی نیترو
پیشرانه های نیترو همان طور که پیش تر اشاره شد دارای میانگین ابعاد کوچکتر و توان تولیدی بیشتری به تناسب ابعاد و وزن در مقابل انجین بنزین سوز هستند که در نتیجه در صورت نسب انجین های نیترو با حجم بالا مثلا سایز 32 که معادل 5.2cc است روی یک ماشین آرسی مقیاس 1/8 از شتاب بسیار بالا و خیره کننده ای برخوردار خواهد بود.
یکی از ایراد های وارده منتقدان ماشین های آرسی نیترو، نیاز به تنطیمات تخصصی کاربراتور خصوصا در شرایط مختلف آب و هوایی همچنین هزینه نسبتا بالای تهیه سوخت نیترو می باشد که البته در مقابل صدای زیبا، شتاب بالا و لذت استفاده از آن برای بسیاری قابل قبول است.
انواع ماشین کنترلی الکتریکی
در سبک ماشین آرسی الکتریکی نیروی پیشرانه آرسی از موتور الکتریکی تامین می شود که با استفاده از انرژی مغناطیسی سیم پیچ و آهنربا این نیرو بدست می آید و بر اساس سایز و مشخصات موتور قدرت های متفاوتی نیز تولید می شود.
ماشین کنترلی شارژی (Electric RC Cars) با دو طراحی موتور براش و موتور براشلس در دسترس می باشند.
ماشین کنترلی براش دارای موتور الکتریکی DC معمولی با دو سیم و مجهز به برس (ذغال) می باشند که آهن ربا ثابت و سیم پیچ که تولید کننده مدار مغناطیسی موقت است متحرک بوده و بر روی روتور (شفت مرکزی در حال چرخش) قرار دارد.
ماشین کنترلی براشلس نیز همانند نامش مجهز به موتور براشلس و فاقد برس می باشد که بر عکس نمونه براش سیم پیچ ثابت و آهن ربا روی شفت روتور قرار دارد که برای قطع و وصل جریان بر روی سیم پیچ و تولید حوزه مغناطیسی نیازی با کالکتور و برس نیست بلکه بخش اسپید کنترل براشلس با طراحی ویژه مسئولیت تولید پالس و جریان لحظه ای به سمت سیم پیچ را بر عهده دارد.
تقسیم بندی بر اساس طراحی و کاربرد
سبک استفاده و سطوحی که نیاز به حرکت ماشین RC بر روی آن است تاثیر مستقیم و مهمی بر انتخاب صحیح و مناسب ماشین کنترلی دارد. بسته به نا همواری و صاف بودن زمین طراحی ماشین نیز متفاوت می باشد که در مدل های حرفه ای کاملا تخصصی و دارای تنظیمات دقیق هماهنگ با مسیر حرکت است.
دسته بندی ماشین کنترلی بر اساس کاربری و ساختار آن شامل موارد زیر می باشد که هر گروه خود دارای زیر مجموعه و انواع تخصصی است:
- ماشین کنترلی آفرود / Off-road RC Car
- باگی
- تراگی
- تراک
- مانستر تراک
- صخره نورد
- استادیم تراک
- ماشین کنترلی آنرود / On-road RC Car
- دریفت
- درگ
- ریس
مقیاس ماشین های رادیو کنترلی حرفه ای آرسی
پس از آشنایی اولیه با RC CAR به مقیاس ماشین کنترلی می رسیم که از اهمیت ویژه ای برخوردار و یکی از فاکتور های مهم انتخاب آرسی کار است.
مقیاس / اسکیل های متداول ماشین ارسی عبارتند از:
- 1/5 (خیلی بزرگ با طول بیش از 80 سانتی متر)
- 1/7 (بزرگ با طول حدود 65 سانتی متر)
- 1/8 (نسبتا بزرگ با طول حدود 50 سانتی متر)
- 1/10 (متوسط حدودا 45 سانتی متر)
- 1/12 (متوسط حدود 40 سانتی متر)
- 1/14 نسبتا کوچک (حدود 35 سانتی متر)
- 1/18 کوچک (کمتر از 30 سانتی متر)
- 1/24 خیلی کوچک ( حدود 20 سانتی متر)
لازم به ذکر است اندازه های فوق حدودی بوده و بر اساس ماشین های سواری محاسبه شده است و در صورت استفاده از ماشین کنترلی سبک دیگری همچون کامیون به علت ابعاد بزرگ تر نمونه واقعی به نسبت ماشین سواری مدل کنترلی آن نیز بزرگ تر می باشد. به عبارتی یک کامیون کنترلی مقیاس 1/12 بزرگ تر از یک ماشین آرسی اتاق سواری و یا آفرود در مقیاس 1/12 است.
مقیاس ماشین آرسی به معنای نسبت مدل کنترلی مورد نظر به نمونه واقعی آن است.
علت توجه به مقیاس RC CAR
علت توجه به مقیاس در زمان انتخاب آرسی، در نظر گرفتن هماهنگی وسیله بازی با نیاز و قابلیت جابجایی آن می باشد که البته سطح قیمت نیز با اسکیل تا حدودی تناسب دارد.
برای مثال: ماشین آرسی با مقیاس 1/10 در صورتی که دارای طول 40 سانتی متر باشد نمونه واقعی و یا مشابه آن دارای طول 10 برابر یعنی 400 سانتی متر معادل 4 متر خواهد بود.
با استفاده از فرمول و نسبت فوق می توان طول حدودی مقیاس های مختلف ماشین RC را بر اساس خودرو واقعی حدس و یا بلعکس ماشین واقعی را بر اساس اطلاع از ابعاد مدل کنترلی تخمین زد.
مقیاس ماشین آرسی یک فاکتور مهم در زمان انتخاب و خرید این وسیله سرگرمی است چراکه با توجه به نیاز و شرایط زندگی و همین طور محیط های مناسب و در دسترس بهتر است از مقیاس مناسب استفاده نمود.
برای مثال: ماشین کنترلی بنزینی باجا با مقیاس 1/5 و طول نزدیک به 90 سانتی متر و وزن بالای 15 کیلو گرم برای فردی کم سن و سال و دارای محدودیت فضای استفاده دارای مشکلات زیادی خواهد بود چراکه امکان حرکت و لذت استفاده از این آرسی کار در یک حیاط منزل و یا پارک کوچک محله ای به سختی مقدور است و یا بر عکس یک ماشین کنترلی شارژی بسیار کوچک در مقیاس 1/24 با طول حدود 15 سانتی متر و سرعت کمتر از 20 کیلومتر بر ساعت در ساحل دریا و یا پیست حرفه ای آنرود در فضای باز که میانگین سرعت ماشین ها به بیش از 100 کیلومتر بر ساعت می رسد مناسب نخواهد بود.
انواع رادیو کنترل / RC Transmitters
فرستنده رادیویی و یا اصطلاحا “رادیو” که رادیو کنترل نیز نامیده می شود مهمترین بخش کنترل و هدایت وسایل هدایت پذیر از راه دور است که شامل یک فرستنده برای کاربر و ارسال فرامین و یک گیرنده بر روی وسیله می باشد تا سیگنال را پردازش و به بخش های مختلف منتقل نمایید.
رادیو کنترل ها به دو دسته کلی زمینی و پروازی تقسیم می شوند.
رادیو کنترل زمینی که برای ماشین و قایق طراحی و عرضه می شوند به شکل تفنگ و دارای یک اهرم ماشه شکل برای فرمان حرکت / ترمز است و یک غربیلک قابل چرخش برای ارسال فرمان دور زدن.
رادیو کنترل پروازی بیشتر برای انواع هواپیمای مدل و پهپاد همچون کواد کوپتر ها مورد استفاده قرار میگیرند و حداقل باید دارای دو اهرم در طرفین می باشد که با شست دست چپ و راست تغییر جهت اهرم (جوی استیک) و ارسال فرامین به گیرنده انجام می پذیرد.
ویدئو های آموزشی درباره انواع ماشین کنترلی و دسته بندی آن ها / تهیه شده در بخش آموزش فروشگاه کالاصد
دسته بندی بر اساس آفرود و آنرود
دسته بندی بر اساس پیشرانه و موتور محرکه (Gast / Electric RC Cars)
RC CAR Scales
حال میرسیم به پرسش های متداول درباره ماشین آرسی که با توجه به تماس های مکرر خریداران گرامی با فروشگاه کالا 100 مبنی بر سر درگمی در انتخاب ماشین کنترلی با آن مواجه هستند.
بهترین ماشین کنترلی کدام است؟
بهترین ماشین کنترلی مدل مشخصی نیست بلکه بر اساس نیاز مصرف کننده پاسخ ها متغیر بوده و ارتباط مستقیم به نیاز کاربر، سبک مورد نظر همچنین بودجه برای خرید ماشین آرسی مطلوب دارد.
جدا از نوع موتور ماشین RC که شامل سوختی و یا الکتریکی می باشد، در صورت تمایل به استفاده در محیط های نا هموار و غیر مسطح مانند خاکی ، گل و لای و ساحل مدل های آفرود که شامل زیر مجموعه های تخصصی می باشند مناسب هستند.
در صورت نیاز و علاقه به استفاده در مسیر های کاملا صاف مانند آسفالت و یا پیست های مخصوص ماشین آرسی نمونه های آنرود انتخاب مناسب تری می باشند.
ماشین کنترلی بنزینی یا الکتریکی؟
مانند پرسش قبل نیز انتخاب نوع ماشین کنترلی با پیشرانه سوختی و یا الکتریکی با توجه به شرایط کاربر متغیر است ولی بصورت کلی ماشین های کنترلی سوختی «خصوصا ماشین کنترلی بنزینی» دارای میانگین ابعاد بزرگتر، حساسیت بیشتر از نظر نگهداری و نیازمند سرویس های تخصصی و دقیق تر بوده و از اجزا پیچیده تری نسبت به ماشین های آرسی الکتریکی برخوردار می باشند که البته با در نظر گرفتن صدای گوش نواز انجین سوختی برای علاقه مندان به این سبک و همچنین محدود نبودن پایان شارژ باتری مانند نمونه های الکتریکی دارای مزایای خاص خود می باشند.
یاد آور می شویم در صورت نیاز به استفاده در محیط های محدود و بسته و یا کاربران کم تجربه و نا آشنا به قطعات مکانیکی ماشین های رادیو کنترلی الکتریکی انتخاب بهتر و دقیق تری است زیرا در این سبک تولید صدا، دود و بوی نا مطبوع آن وجود نداشته همچنین مقیاس های کوچک با قیمت پایین تر در دسترس می باشد.
ارزان ترین ماشین کنترلی کدام است؟
بصورت کلی مدل های الکتریکی ساده دارای قیمت پایین و ارزان تری هستند. در بازار سرگرمی های هدایت پذیر از دور ماشین های کنترلی شارژی اسباب بازی وجود دارند که از ساختار ساده و قابلیت های محدود تری نسبت به موارد تخصصی برخوردار می باشند.
قیمت سوخت ماشین آرسی نیترو چقدر است؟
قیمت سوخت نیترو بر اساس برند و کیفیت و یا خرید یک گالن و یا حجم های کم مانند 1 لیتر متفاوت است. مثلا خرید 4 لیتر سوخت نیترو از یک برند مشخص اقتصادی تر از 1 لیتر از همان برند با درصد مشابه می باشد.
بصورت کلی میانگین قیمت نهایی و تمام شده سوخت نیترو با کیفیت بالا از برند های اصلی برای مصرف کننده در ایران حدود 7 الی 10 دلار است که قیمت ریالی آن با توجه به نرخ ارز قابل محاسبه می باشد.
مثال: 10 دلار × 10000 تومان: 100.000 تومان (یک لیتر)
استفاده از ماشین آرسی نیترو با توجه به قیمت سوخت آن مقرون به صرفه است؟
نظر به قیمت بالای سوخت نیترو و مقایسه با بنزین پرسش متداول درباره هزینه تهیه سوخت مصرفی برای ماشین RC نیترو می باشد که باید یاد آور شویم مدت زمان کارکرد یک ماشین رادیو کنترلی نیترو با یک لیتر سوخت بصورت میانگین بیش از چند ساعت است که در صورت استفاده تفریحی 15 – 30 دقیقه ای در هر جلسه در روز های تعطیل می توان بیش 1 الی 2 ماه از 1 لیتر سوخت نیترو استفاده نمود که با توجه به لذت استفاده از این سبک ماشین و مقایسه با قیمت بالای باتری های لیتیومی در مدل های الکتریک مبلغ پرداختی برای 1 لیتر سوخت نیترو قابل قبول است.
ماشین آرسی بنزینی سریع تر است یا نیترو؟
با توجه به نسبت قدرت به وزن و همچنین دور بالای موتور در انجین نیترو سوز ماشین های رادیو کنترلی نیترو چابک تر و از شتاب بیشتری نسبت به ماشین کنترلی بنزینی برخور دار هستند که البته این تفاوت بسیار زیاد نبوده و در عوض مدل های بنزینی دارای گشتاور بیشتر هستند و می توانند تفاوت را در سرعت های بالا براحتی جبران نمایند.
سریع ترین ماشین کنترلی کدام است؟
پاسخ به پرسش فوق بر اساس تحول روزانه در فن آوری قطعی و دائمی نیست ولی تا چندی پیش ماشین های آرسی سوختی سریع تر از نمونه های الکتریکی بودند ولی با پیدایش موتور های براشلس با راندمان بسیار بالا همچنین باتری های لیتیوم پلیمر با نرخ تخلیه بیشتر نسبت به باتری نیکل و نسل بعدی آنها که به تازگی وارد بازار شده اند که با نام باتری کربن شناخته می شوند امکان جریان کشی بسیار بالا و تولید نیروی بسیار زیاد توسط اسپید کنترل و موتور الکتریکی براشلس در ماشین کنترلی الکتریکی با توجه به وزن کم وسیله وجود دارد تا به سرعت های حیرت آوری دست یابند تا جایی که با قدری جستجو در اینترنت می توان ماشین های ارسی تقویت شده با سرعت هایی بیش از 250 کیلومتر بر ساعت را مشاهده نمود!
نمونه معروف تولید شده در تعداد انبوه ماشین آرسی ترکسس XO-1 است که در حالت استاندارد قادر به دست یابی به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت با زمان حدودی 5 ثانیه می باشد.
کالا 100 مرکز فروش و خدمات پس از فروش مدل های رادیو کنترلی حرفه ای در ایران
مشاوره خرید: 07132342467 / خط ویژه واتس اپ، تلگرام و پیامک: 09367059584
حق نشر مطالب فوق برای سایت Kala100.ir محفوظ و در صورت کپی برداری بصورت جدی و قطعی پیگیری قانونی به عمل خواهد آمد.
اطلاع از جدید ترین ماشین های رادیو کنترلی و جشنواره های فروش در پیج اینستاگرام کالا 100